måndag 3 januari 2011

Räkbakelser

När man har haft sena kvällar och ordentliga sovmornar i några dagar så är ju varken kropp eller knopp redo när klockan ringer halv 05.30. Blev ju lite av en chock faktiskt...
Nåja, kroppen är uppe och knoppen kommer väl i kapp vad det lider...

Här kommer receptet på nyårsaftonens förrätt som några har efterfrågat.

Räkbakelser
Formfranska (2el.3 skivor/person)
5 dl creme fraice
1 dutt majonäs
1 rödlök
2 förp. Crabstick
Räkor
Citron
Citronpeppar
1 brk svart kaviar

Ostkrokar
Salladsblad
Dill

Hacka crabstick( spara lite till garnering), hacka rödlök (spara tunna skivor till garneringen) . Blanda crabstick, rödlök, creme fraice, majonäs, citronpeppar, lite saft av citronen. Smula sönder ostkrokarna. Ta bort kanterna på franskan (stansa ut en rund form) Lägg på röran på de runda franskbitarna och lägg på ytterligare en rund franskbit. (jag tog bara två lager franska) doppa kanterna i röran och därefter i ostkrokarna. Lägg ett salladsblad på tallriken och placera bakelsen på salladsbladet. Lägg rikligt med röra på toppen och garnera med crabstick, räkor, rödlök, citron, svart kaviar och dill.

Jag tog bara 2 lager franska/port. Och då räckte blandningen till 7 stycken.

18 kommentarer:

  1. Tack för det!
    Vi får se när nästa feslighet blir men då ska jag bjuda på denna förrätt!
    God morgon!

    SvaraRadera
  2. Mums! Visst är det mindre roligt nu att gå upp i ottan... sängen är SÅ skönt, mörkret så sövande och viljan så liten (obefintlig...)
    Hoppas ni fick en fin födelsedag, sågatt din älskling fyllt år...
    Kram Malin

    SvaraRadera
  3. Yes, jag hade rätt att det var ostbågar. Ett poäng till mig, wieee!
    God morgon!

    SvaraRadera
  4. Tycker det är underbart med en vardag igen.

    Kram

    SvaraRadera
  5. tusen tack för det receptet hoppas din dag är bra å du ej är alltför trött,
    kram

    SvaraRadera
  6. Tack för det receptet, dom såg så himla goda ut.
    Hoppas knoppen är alert nu!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  7. Visst blir det en chok men tack och lov hämtar man sig hyfsat snabbt. Intressant recept som memoreras. Verkar mycket gott!

    SvaraRadera
  8. 05.30 Japp det är tidigt. Hoppas du vaknat till lite nu. =)
    Tack för receptet! Detta ska jag prova!
    Kram på dig.

    SvaraRadera
  9. Ostkrokarna var lite av en överraskning måste jag säga :-)

    Hoppas knoppen har hunnit ifatt nu!

    SvaraRadera
  10. Detta måste testas någon gång, alltid spännande med nya recept!
    Kan tänka mig att hela du protesterade när väckaren ringde, det var då okristligt tidigt.
    Kram♥

    SvaraRadera
  11. Och den var sååååååååååååååååååååååååååååååååå god!
    God morgon!

    SvaraRadera
  12. Tackar för det! Ska absolut provas!
    Kram!

    SvaraRadera
  13. Min knopp vill bara inte vakna denna dag, trots flera timmar på jobbet...! =) Den vet väl att den har fyra dagars go' ledighet till att se fram emot...=)
    Räkbakelsen var verkligen smarrig! Jag åt den oxå på nyårsafton! =)
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  14. Tusen tack för receptet! Det är nu utskrivet och ska prövas med det snaraste!
    5.30!!! Ibland är det extra skönt att vara pensionär...
    Stor kram, Monica

    SvaraRadera
  15. jo, det är ju en stor omställning
    ha det gott - kramar

    SvaraRadera
  16. Kan bara instämma!
    Här ringde klockan oxå 5.30 och jag skulle helst ALDRIG vilja uppleva det igen...

    SvaraRadera
  17. Ostkrokar?! Lät mysko men ändå sjukt gott, ska nog testa till allahjärtans dag... Kram kram

    SvaraRadera
  18. Åh, tack för receptet:)
    Hoppas det gick bra att jobba idag!
    Hoppas också att du haft en mysig jul och ett bra nyår (vilket det verkar som)
    GOD FORTSÄTTNING!!
    Kram Eva

    SvaraRadera