10 minus visade termometern i går morse. Blev lite kall och röd om näsa och kinder på promenaden. Uppfriskande, och har man dessutom sällskap så blir stegen lättare. Längre fram på dagen steg temperaturen och det började töa.
"Ååå har du bakat saffransskorpor" sa "kidsen" när dom kom från skolan. Dessa skorpor älskas av mina barn och jag bakar flera omgångar varje jul. Dock har jag ”byggt om” receptet lite eftersom min dotter är allergisk mot bl.a. ägg och mandel. Originalreceptet ser ut så här :
Ingredienser
100 g smör (smält)
2 ägg
1/2 dl strösocker
3/4 dl sötmandel (hackad)
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
0.5 g saffran
1 sockerbit
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°
2. Vispa ägg och socker
3. Rör i fettet
4. Blanda mjöl och bakpulver
5. Stöt saffran + 1 sockerbit i en mortel. Rör ner i mjölet
6. Arbeta ihop en deg och rulla ut till tre längder. Lägg på plåt och platta till
7. Grädda i 10 minuter
8. Skär längderna i sneda bitar och vänd upp snittytan
9. Rosta i ugnen i 175° 8-10 minuter. Vänd kakorna efter halva tiden
Dagens kloka…
Man kan vara i balans med sig själv,
även om man väger för mycket
De där ska jag testa på, lät himlarns gott!
SvaraRaderaNu ska jag i säng, det är liksom hög tid för det nu:)
Sov gott vännen/kram♥
Lät ju mycket gott, måste nog prövas! Här sitter jag inpå småtimmarna och blir hungrig....
SvaraRaderaMåste skynda mig till sängen innan suget styr ut mig till köket;)
Dröm vackert!
Marianne
Mums,vad gott :) kramis
SvaraRaderaÅh, så gott! Önskar att jag kunde sträcka ut handen och plocka en skorpa ur din burk! =)
SvaraRaderaKram, godmorgon och Lucia på dig! ♥
Tack för det! Saffransskorpor ska det bli.
SvaraRaderaKram
Igår morse hade vi +7 och idag +3, märligt decemberväder, men passar mig rätt bre efterom jag inte gillar vinter.
SvaraRaderaDet lät både gott och enkelt.
SvaraRaderaMåste testas. Tack för receptet!
Ha en fin luciamorgon!
Dom ser ju goda ut, Men ajg gillar inte saffran! Vanliga bullar är bäst.
SvaraRaderakram och en skön Lucia dag!
Saffransskorpor är härligt goda. Tack för receptet och nu är det endast tiden som avgör om det blir några bakta :)
SvaraRaderaHa en fin dag. Kram
Det var ju ett år sedan jag smakade på dina skorpor. Jag tycker det börjar att bli dax igen ;)
SvaraRaderaKram!
Både ser och låter gott med saffransskorpor :-)
SvaraRaderaOj va kallt ni har !!
SvaraRaderaHär känns det som höst bara...
Ha en fin dag.
Kram Helene.
En dubbel sats saffransskorpor har gått åt här, men borde nog bake en ny omgång, eller inte... ;-P KRAM
SvaraRaderaSaffransskorpor är ett måste, såååååå gott;))
SvaraRaderakramizzzzzz
Låter gott, både graderna och skorporna.
SvaraRaderaKram
Det ser gott ut! Jag brukar mest ha saffran i mat, dock. :)
SvaraRaderaJag tar nog vanliga skorpor i stället. Saffran är ingenting som faller mig i smaken!
SvaraRaderaHa en fin dag!
Kramen vännen♥
Dagens kloka, kan inte annat än hålla med!
SvaraRaderaKramkram
Dem är såå goda :)
SvaraRaderaMå så gott fina du <3
Kramar
Jag som älskar saffran, de där skorporna skall jag prova. Maken gillar inte saffran... men ju fler
SvaraRaderablir det till mig ;).
Ha en fin luciadag.
Kram
Och jag håller med ungarna:
SvaraRadera-ÅH har du gjort saffransskorpor!
Det måste jag göra också. Har gjor det en gång tillsammans med min syster och det var så lätt att det var otroligt.
Och GOTT!
Hälsningar
Yohanna
Men jösses vad ni där uppe motionerar nu!
SvaraRaderaSkorporna låter mums, du kan ta med dig nån när du kommer ner och fixar mina tottar. :)
Mmmmm, gott, fast just nu hade jag inte känt nån smak i alla fall, men det SER urgott ut.
SvaraRaderaMarknaden såg mysig ut, och ni har nästan snö. Lite avundsjuk blir jag av det!
Agneta kram
men mums va gott, å tusen tack för det fina hjärtat det kom fram idag:)
SvaraRaderaÄr så sugen på att baka saffransskorpor! Såg Leilas variant på tv häromkvällen, ska kanske testa ditt recept istället? ;)
SvaraRaderaKram kram
här har det varit flera plus, både dagar och nätter
SvaraRaderalåter som väldigt goda skorpor
kramar
Mums Imorgon ska det bakas här med. Det blir första gången jag gör skorpor. Än så länge har det bara varit lussekatter och bullar. Ska bli spännande att smaka av resultatet
SvaraRaderaÅhh, banne mej om jag inte ska ta och prova dom där skorporna!
SvaraRaderaVi tokälskar lussebullar härhemma. Det är något alldeles extra juligt med saffran, tror jag!
Dagens kloka gillar jag. Även om jag av erfarenhet vet att det är en aning lättare att vara i balans med sig själv om man inte väger alltför mycket...
Kram och tack för att jag alltid blir lite gladare när jag läser din blogg!
Jag har aldrig bakat skorpor över huvudtaget. Kanske dags??
SvaraRaderaKram!
Vi hade -15 grader igår morse men innan dagen var slut var det plusgrader och slask igen. Jättetråkigt väder!! Ha en fin onsdag. Kram
SvaraRaderaSaffransskorpor är sååå gott!
SvaraRaderaTack fina du för din peppande kommentar. Det värmer så! Tack!
Kramar
Åh, det lät gott! Jag brukar baka mandelskorpor efter min mammas recept, men det är kanske dags för lite variation...
SvaraRaderaKram, Monica