tisdag 14 augusti 2012

Lavendelsockerkaka

Bloggvännen Miss Juni hade med en present till oss Norrlänningar när vi besökte Skåne. Vi fick varsin fin Påse med Lavendelsocker och recept på lavendeldrömmar och lavendelskorpor.
Jag skulle testa min nya silikonform (som så många talar så gott om) och bakade en sockerkaka med lite av lavendelsockret jag fått.
Jättegott!!
Men formen... inte vet jag vad det är för fel som är trasigt?
Det fastnade i den.
Man ska väl inte behöva smöra och bröa den? Va VA?
Det är formen det är fel på va?

Dagens kloka…
Bättre ett ärligt nej, än ett falskt ja

19 kommentarer:

  1. Kakan ser jättegod ut och låter som en dröm, men ändå; ja, det måste vara formen det är fel på! Inte är det på bagaren i alla fall! :)

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Det är nog formen det är fel på ! Kakan ser ju supergod ut! Söt lavendelpåse också!
    Ha en skön dag.
    kram

    SvaraRadera
  3. Helt klart en ovanligt dålig form!!!
    Har råkat ut för dåliga formar jag också!

    Ha en bra dag
    Kram Anncathrine

    SvaraRadera
  4. Jag och silikonformar är inte vänner... Inte när man bakar i dem. Däremot är de bra när man typ gör glass och sånt. (då lossnar det)
    God morgon!

    Sv: Va, ska vi ge upp det? Du måste ju upplysa mig! :)

    SvaraRadera
  5. MUMS va gott !!
    Jo va jag smörjer ALLA former = ))
    Ha en fin dag.
    Kram Helene.

    SvaraRadera
  6. Ja, inte vet jag. Bakningsfrågor passar jag på. Eller frågar en vän :-)

    sv: TACK för att du har hållit reda på dagarna åt mig, och ALLA dagar dessutom. Imponerande! Så det är tisdag idag...

    SvaraRadera
  7. Oooooo ***Mumms* & såååå vackra ♥ Hjärtformar/Kram pårej fina du!

    SvaraRadera
  8. Kan trösta dig med att det är samma fel på min med så den används aldrig :-( Lite synd men...

    Kram

    SvaraRadera
  9. då ska jag inte köpa någon tycker du ;)) fina att se på är de iaf.kramen Jessica

    SvaraRadera
  10. sv: Det såg ut att börja störtregna, och utcheckningen från hotellet lyckades jag bara skjuta upp en timme. Men att sitta på flygplatsen och läsa en bok går ju också bra (i brist på gratis wi-fi ;-) )

    SvaraRadera
  11. Tror nog att man måste smöra och bröa den i alla fall. ;-)
    Kakan ser jättemumsig ut.
    Kram på dig

    SvaraRadera
  12. Har ingen aning hur man gör med Sillis-formar, men kakan ser himla god ut.

    SvaraRadera
  13. har aldrig använt silikon i någon form ;-)

    men kakan ser väldigt gott ut

    SvaraRadera
  14. Jag tyckte ndå kakan såg god ut :-) Kram

    SvaraRadera
  15. Kakan såg onekligen god ut, men några goda råd kring formen har jag tyvärr inte då jag ingen silikonform har;)
    Må gott!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  16. Oavsett så ser kakan jättegod ut :-)Vi testade silikonmuffinsformar och vi penslade med lite smör innan, vet ej varför men bra blev det.
    Kram

    SvaraRadera
  17. va trist att den fastnade..har aldrig bakat i en sån form ..men jag hoppas att den blev god låter väldigt spännande med lavendel i, kramen

    SvaraRadera
  18. Men, att du ens frågar?! Det är ju klart som korvspad att det är FORMEN det är fel på? Vad skulle annars kunna va tokigt?? ;o)
    Men du glömde det viktigaste...hur SMAKADE den där hjärtliga sockerkakan nu då???

    Kram!

    SvaraRadera
  19. Om man ska smöra och bröa en silikonform, så kan man ju lika bra ha en vanlig?
    Kakan ser i alla fall jättegod ut!
    Kramelikram, Monica

    SvaraRadera