söndag 30 augusti 2009

Rabarber paj

Här kommer det utlovade receptet på
Knäckig paj med rabarber.





Pajskal:
225 g smör
5 dl vetemjöl
1½ dl socker
1½ tsk bakpulver
1 krm salt
Fyllning:
7 dl rabarber skuren i cm stora bitar
3 msk socker
2 msk vaniljsocker
3 tsk potatismjöl
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 g
2. Smält smöret och låt det brynas lite för att få fram den knäckiga smaken. Låt svalna.
3. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en lös deg.
4. Tryck ut degen i en stor form, cirka 32 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Fördela rabarberbitarna i formen.
5. Rör ihop socker och potatismjöl. Strö det över rabarbern.
Grädda i 20-30 minuter mitt i ugnen. Servera med grädde, vaniljvisp eller vaniljglass
Lycka till!

2 kommentarer:

  1. Självklart håller jag tummarna för din skoldag, men jag vet att du fixar det. Du kan allting när jag tänker efter... :)
    Ha det!

    SvaraRadera
  2. Hur gick det på din första skoldag?

    SvaraRadera