söndag 10 juni 2012

Frukostbullar

Jag hittade ett recept hos Mia systeryster
som jag testade igår.
Perfekt om man är lite lat för att baka när man vaknar, men ändå vill ha nybakt bröd och sovmorgon.

Frukostbullar kalljästa

•1/3 paket jäst (à 50 g)
•2 dl kallt vatten
•1 msk olja
•1 tsk salt
•1 dl grovt rågmjöl
•4 1/2 dl vetemjöl special
•vatten att pensla med
•Garnera med ex. sesamfrön (jag hade bara solrosfrö hemma och det gick bra det med)
Gör så här:

1.Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av det kalla vattnet och rör tills jästen löst sig.
2.Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, rågmjöl och vetemjöl.
3.Arbeta till en smidig deg för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter.
4.Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela degen i 10 bitar (för 10 st). Forma dem till avlånga, släta bullar som läggs på bakpappersklädd plåt.
5.Täck plåten med en bakduk och ställ i kylskåpet över natten.
(de kan jäsa mellan 6-18 timmar, så det är bara att sova så länge ni vill)
6.Sätt ugnen på 250°C.
7.Ta fram plåten och låt den stå framme medan ugnen värms. Pensla bullarna med kallt vatten och strö över sesamfrön.

Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler

Dagens kloka…
Kvinnan är precis så gammal,
som hon ser ut före frukost

22 kommentarer:

  1. Jag läste först "baka" och sen "jäst" sen skummade jag bara. Inget för mig. Överlåter sånt till experterna för husefridens skull :-)

    SvaraRadera
  2. Tack för receptet ;=) ha en skön Söndag!kram Jessica

    SvaraRadera
  3. Tack Carina, för receptet på frukostbullarna.
    Min dotter har pratat om att äta nybakade frallor till frukost.
    Nu har jag skrivit av receptet. Ska visa henne det nu, så kanske det blir nybakat vilken dag/morgon som helst!

    Glad söndag!

    SvaraRadera
  4. Mmm, ser fasligt goda ut. Det är väl fasiken att jag har slutat med bröd eftersom det är en av orsakerna som bidrag till min övervikt. Men det är helt okej att titta på dem istället, skratt.
    Ha en fin dag du fina!

    SvaraRadera
  5. Underbara bilder från er resa nedanför...Jag skulle gärna stå där igen med älsklingen...Fast med min egen älskling förstås! Skratt

    SvaraRadera
  6. Mums, det låter ju jättebra att göra dom dagen innan och baka dom på morgonen!
    Numera bakar jag bara Aggies bullar (dom är fantastiska och lätta att göra), fryser dom och tar fram och tinar i mikro och sen en liten stund i ugn och dom blir som nybakade!
    För visst är det gott med hembakta bullar till frukost...
    Ha en bra dag!
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  7. Vad gott skulle läst det igår så jag vaknat denna söndag och fått nybakat sååå sugen :)
    Önskar dig en underbar söndag !!
    Kram

    SvaraRadera
  8. mm, receptet har jag också sett inne hos systeryster
    kramar

    SvaraRadera
  9. Jag hatar att baka så därför skippar jag att ens läsa recepten.
    Men det hindrar inte mig att tycka att hembakat är gott och inte heller att önska dig en skön dag,
    Kram

    SvaraRadera
  10. Hem-och nybakat är alltid så gott! Fast jag fuskade och köpte på ICA...

    Kram

    SvaraRadera
  11. Gott! Praktiskt och att sätta igång att baka tidigt om morgonen, nej, där är jag inte, så det här var kalasbra!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  12. Tack, tack passar mig perfekt. Att kunna sova på "saken" så fiffigt!
    Detta ska jag testa redan i natt!
    Kram på dig och var rädd om Dig!

    SvaraRadera
  13. Tack, skall testa receptet....låter väldigt gott!

    Kram Lussan

    SvaraRadera
  14. Jag ser rätt ung ut innan frukost! hihi

    SvaraRadera
  15. Tur att jag ser ut som 21 före frukost då.... *harkel* ;-))

    SvaraRadera
  16. Just ju!
    Dom skulle jag ju bakat i helgen!
    Det glömde HEELT bort, kan jag säga!

    Ser goda ut i alla fall!

    Kram!

    SvaraRadera
  17. Det ser jätegott ut! Jag har länge funderat på att testa kalljäsning men det har aldrig blivit av...

    SvaraRadera
  18. mums va gott tack för det receptet:)

    SvaraRadera
  19. Perfekt! Har också ett recept som jag lagt ut här på bloggen, baka dagen innan, jäsa över natten, grädda på morgonen!

    Nu ska jag absolut prova ditt recept! Ser jättegoda ut!

    Kram Anncathrine

    SvaraRadera
  20. Det receptet måste testas

    SvaraRadera
  21. Kalljästa bullar är jättebra! Längesedan jag bakade det...!

    Hoppas du haft en finfin helg!

    Kram

    SvaraRadera
  22. Mums! Nu blev jag riiiktigt hungrig...och sugen! :)
    Kram på dig!

    SvaraRadera