söndag 3 juni 2012

Grekisk pyttipanna

Efter tre dagar med trädgårdsfix, gräsklippning både här hemma och borta och lite annat smått och gott, då var det helt ok med en regnig dag. Åkte och handlade lite mer sommarplant, en fika med finaste lillebror, fixade med lite tvätt, renbäddade, tände ljus och kurade i soffan med en bok.
Middagen fick bestå av resterna från gårdagens grillning.
Jag brukar göra grekisk pyttipanna fast då använda köttet som blev över efter grillningen. Originalreceptet ser ut så här :

1 fläskfilé strimlas och läggs i marinad över natten.
Marinad:
1 dl olivolja
2 msk soja
1 tsk sambal oelek
Svartpeppar & salt
Ingefära

Klyfta rå skalad potatis och sätt in i ugnen 15 min. 225 grader.
Strö på köttet, strimlad paprika, röd lök och lägg skivade tomater ovanpå.
Ställ in i ugnen ca 35-40 min. och när 5 minuter återstår strö på fetaost skuren i tärningar.
(använder du redan grillat kött behövs ju kortare tid i ugnen och ingen marinering)

Servera med kall creme fraiche eller
gräddfil och thai sweet chili sås.

Har ni något tips för överblivet grillkött?

Dagens kloka…
Den sundaste gymnastiska övningen,
är att i rätt tid resa sig från bordet 

22 kommentarer:

  1. Trevligt tips, det lät spännande! Vi brukar oftast kasta köttet, fast det beror ju lite på vad man grillar med. Karré blir ju himla segt medan fläskfilé klarar sig bättre.
    God morgon!

    SvaraRadera
  2. Mums, det lät gott kram Diana

    SvaraRadera
  3. Vi brukar äta upp allt på en gång... ;-)

    SvaraRadera
  4. Jag håller med Ama, hos oss blir det aldrig något över;)
    Fick du tag på en chokladblomma igår?
    Kram♥

    SvaraRadera
  5. sv: Vår lägenhet kommer att förfalla nu när schlagern är slut... ;-)

    SvaraRadera
  6. Det där låter riktigt gott, kopierar genast :)
    Kram

    SvaraRadera
  7. Åhh så avis jag blir på allt ditt trädgårdsfix, du har och kommer att få så fint! Här blir det max ett par krukor i år då vi ska bygga å greja.... Grekisk pytt lät urgott så det ska jag ta å testa! KRAM

    SvaraRadera
  8. Låter jättegott! Överblivet kött, det skulle väl vara svensk pytt i panna, då!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  9. Låter mycket gott! Får nog göra en minnesanteckning om det... Så jag kommer i stämning inför Grekland om inte annat ;-)

    Kram

    SvaraRadera
  10. Överblivet grillkött brukar vi göra varma mackor av.

    SvaraRadera
  11. Eeeeh??? överblivet grillkött??? Med en sextonårig handbollsspelande son i huset har frågan aldrig uppstått....
    Men det lät gott, ditt recept!

    SvaraRadera
  12. Tack för tipset, kul med nya recept.
    Ha en riktigt fin vecka. /Kram

    SvaraRadera
  13. det låter supergott
    kramar

    SvaraRadera
  14. Här blir det inge rester över.. =)
    Men spännande recept!

    SvaraRadera
  15. Oftast går alla rester till sonens matlådor, men blir en rest över så brukar det bli i pyttipanna.
    Kramen

    SvaraRadera
  16. vi får sällan grillat kött över mina tonåringar äter som hästar:) men mums det där lät ju supergott, må så gott

    SvaraRadera
  17. Grekisk pyttipanna är gott .
    Har nog inget tips på vad man gör med överblivet grillkött förutom äter upp det som det är nästa dag ;)
    Eller vanlig pyttipanna .
    Kram ♥

    SvaraRadera
  18. Det lät smarrigt!
    Men hos oss blir det aldrig rester kvar..... :(
    Kram

    SvaraRadera
  19. Sv: jag har en snäll man jag! (fast jag brukar laga husmanskost åt honom, vilket jag inte är så förtjust i...)

    SvaraRadera
  20. Tack för din snälla kommentar hos mig!
    Men, var bor du? När börjar syrenerna blomma hos dig?

    Tack för bra tips på grekisk pytt,låter supergott! Får väl grilla lite extra kött nästa gång så att det blir något över!!!:)

    Kram Anncathrine

    SvaraRadera
  21. En regnig dag är okay......tre regniga dagar?

    SvaraRadera
  22. Grekisk pytt är såå gott.
    Överbliven grillat kött..vad är det? ;)
    Kram!

    SvaraRadera