Efter tre dagar med trädgårdsfix, gräsklippning både här hemma och borta och lite annat smått och gott, då var det helt ok med en regnig dag.
Åkte och handlade lite mer sommarplant, en fika med finaste lillebror, fixade med lite tvätt, renbäddade, tände ljus och kurade i soffan med en bok.
Middagen fick bestå av resterna från gårdagens grillning.
Jag brukar göra grekisk pyttipanna fast då använda köttet som blev över efter grillningen.
Originalreceptet ser ut så här :
1 fläskfilé strimlas och läggs i marinad över natten.
Marinad:
1 dl olivolja
2 msk soja
1 tsk sambal oelek
Svartpeppar & salt
Ingefära
Klyfta rå skalad potatis och sätt in i ugnen 15 min. 225 grader.
Strö på köttet, strimlad paprika, röd lök och lägg skivade tomater ovanpå.
Ställ in i ugnen ca 35-40 min. och när 5 minuter återstår strö på fetaost skuren i tärningar.
(använder du redan grillat kött behövs ju kortare tid i ugnen och ingen marinering)
Servera med kall creme fraiche eller
gräddfil och thai sweet chili sås.
gräddfil och thai sweet chili sås.
Har ni något tips för överblivet grillkött?
Dagens kloka…
Den sundaste gymnastiska övningen,
är att i rätt tid resa sig från bordet
Trevligt tips, det lät spännande! Vi brukar oftast kasta köttet, fast det beror ju lite på vad man grillar med. Karré blir ju himla segt medan fläskfilé klarar sig bättre.
SvaraRaderaGod morgon!
Mums, det lät gott kram Diana
SvaraRaderaVi brukar äta upp allt på en gång... ;-)
SvaraRaderaJag håller med Ama, hos oss blir det aldrig något över;)
SvaraRaderaFick du tag på en chokladblomma igår?
Kram♥
sv: Vår lägenhet kommer att förfalla nu när schlagern är slut... ;-)
SvaraRaderaDet där låter riktigt gott, kopierar genast :)
SvaraRaderaKram
Åhh så avis jag blir på allt ditt trädgårdsfix, du har och kommer att få så fint! Här blir det max ett par krukor i år då vi ska bygga å greja.... Grekisk pytt lät urgott så det ska jag ta å testa! KRAM
SvaraRaderaLåter jättegott! Överblivet kött, det skulle väl vara svensk pytt i panna, då!
SvaraRaderaAgneta kram
Låter mycket gott! Får nog göra en minnesanteckning om det... Så jag kommer i stämning inför Grekland om inte annat ;-)
SvaraRaderaKram
Överblivet grillkött brukar vi göra varma mackor av.
SvaraRaderaEeeeh??? överblivet grillkött??? Med en sextonårig handbollsspelande son i huset har frågan aldrig uppstått....
SvaraRaderaMen det lät gott, ditt recept!
Tack för tipset, kul med nya recept.
SvaraRaderaHa en riktigt fin vecka. /Kram
det låter supergott
SvaraRaderakramar
Här blir det inge rester över.. =)
SvaraRaderaMen spännande recept!
Oftast går alla rester till sonens matlådor, men blir en rest över så brukar det bli i pyttipanna.
SvaraRaderaKramen
vi får sällan grillat kött över mina tonåringar äter som hästar:) men mums det där lät ju supergott, må så gott
SvaraRaderaGrekisk pyttipanna är gott .
SvaraRaderaHar nog inget tips på vad man gör med överblivet grillkött förutom äter upp det som det är nästa dag ;)
Eller vanlig pyttipanna .
Kram ♥
Det lät smarrigt!
SvaraRaderaMen hos oss blir det aldrig rester kvar..... :(
Kram
Sv: jag har en snäll man jag! (fast jag brukar laga husmanskost åt honom, vilket jag inte är så förtjust i...)
SvaraRaderaTack för din snälla kommentar hos mig!
SvaraRaderaMen, var bor du? När börjar syrenerna blomma hos dig?
Tack för bra tips på grekisk pytt,låter supergott! Får väl grilla lite extra kött nästa gång så att det blir något över!!!:)
Kram Anncathrine
En regnig dag är okay......tre regniga dagar?
SvaraRaderaGrekisk pytt är såå gott.
SvaraRaderaÖverbliven grillat kött..vad är det? ;)
Kram!