tisdag 30 oktober 2012

Fullmåne

Många tycker att dom påverkas av fullmåne.
Vissa forskare hävdar att det har med psykologiska aspekter att göra snarare än fysiologiska.
Vet man om att det är fullmåne och tror att man sover sämre då, då kommer man också sova sämre. Vaknar man på natten och ser att det är fullmåne ser man kanske ett sammanhang som kanske inte finns. Det kanske snarare är myten om månen som skapar sömnproblem.
Jag har inga sömnproblem vid fullmåne. Men det är klart... om man sover dåligt så blir man ju tröttare och på sämre humör och kanske får ett varulvsliknande beteende, hehe
Påverkas ni av fullmåne?
 
Dagens kloka…
Jag gillar tanken på att månen finns kvar,
även när jag inte tittar på den
Albert Einstein

26 kommentarer:

 1. Ibland kan jag faktiskt känna av att månen är full, men då är det bara att ignorera honom;)
  Kram♥

  SvaraRadera
 2. Jag är snudd på narkoleptiker så jag påverkas inte av mycket när det gäller sömnen ;)
  Sov gott...zzzzzz

  Kram Ullis

  SvaraRadera
 3. Nope, inte det minsta! Antagligen för att jag är lika knäpp alltid...:)

  Nä, men allvarligt...jag tror som du att det är en myt det där med människors påverkan av fullmånen. Många har det som en ursäkt för att kunna bete sig "lite annorlunda"...kanske. Eller vad vet jag...:)
  Kram och godmorgon fina! ♥

  SvaraRadera
 4. Shit! Jag glömde nåt som jag brukar göra när det är fullmåne! Jag brukar ringa min ex - doterns pappa och yla som en varg. Aaaaoooooooooo! Ja det är sant! ett gammalt familjeskämt som har blivit tradition. Han blir alltid på gott humör och skrattar. :)
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 5. Jag sover som vanligt måne eller ej ! Ha en fin fin tisdag !

  SvaraRadera
 6. Jag påverkas och det blir bara värre. Det roligare är att jag aldrig har koll när det är fullmåne.

  SvaraRadera
 7. Jag påverkas inte av fullmånen. Däremot har jag tänkt på att det oftast är bra väder vid fullmåne, för man ser den så gott som varje månad :-)

  SvaraRadera
 8. Konstigt, jag visste faktiskt inte att det var fullmåne - här var så molnigt - men jag har sovit väldigt dåligt i natt...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 9. Det enda jag påverkas av fullmånen är att jag tycker det är fint när den lyser in genom sovrumsfönstret på natten...... Men jag blir ingen varulv av den, inte mer än vanligt =)

  SvaraRadera
 10. Ääälskar fullmåne! Jag sover oavsett hur månen ser ut men jag tror ändå att den påverkar oss på ett magiskt sätt ;-) Jag VILL tro och jag svär på att jag liknar en varulv på morgnarna. Fast en harmlös sådan. Bara ett ynka hårstrå... på hakan och tänderna ligger i ett skåp,hehehehe!Skojar...men bara liiite *blink*

  Kramar om o önskar dig en skööön dag!

  SvaraRadera
 11. Jag sover lika gott, om den är full eller halv :)
  Förstår att du sover som en prinsessa efter nattjobb *L*
  Kramen fina♥

  SvaraRadera
 12. Jag påverkas inte negativt av månen snarare tvärtom ;)

  Ha en bra dag!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 13. Ibland. Men då kan det kanske bero på annat. I natt sov jag som en klubbad oxe och jag såg att det var fullmåne, så nja, jag lägger nog ner tanken att jag inte kan sova om det är fullmåne och försöker intala mig själv att jag alltid sover gott.....
  Agneta kram

  SvaraRadera
 14. Säger som andra...ibland.

  SvaraRadera
 15. Hallå!

  Nej du, har aldrig märkt av fullmånen!
  Sover som en stock varesig det är måne eller inte! Och om man grubblar på något och inte kan sova så spelar det ingen som helst roll vad det är för slags måne.

  Ha en bra tisdag
  Kram

  SvaraRadera
 16. Jag har inga problem med fullmåne men flera gånger när jag sovit dåligt om natten så har maken berättat att det varit just fullmåne... jag tror att det finns något obegripligt samband inom oss. Ha en fin dag!
  Kram Lussan

  SvaraRadera
 17. Är man van vid att sova på dagen så är en liten fullmåne inte så farligt. ;)

  SvaraRadera
 18. Är det något jag kan så är det att sova! Nåde den som vågar väcka mej. Inte ens fullmånen törs! ;)
  Kram

  SvaraRadera
 19. Jag blir påverkad av fullmånen och jag märker ökat tryck under fullmånen från våra brukare, allra helst på våra dementa brukare som bor kvar i sina hem. Enda sedan jag var lite har jag haft problem med att sova då månen varit full och då förstod jag ju inte varför. Min farfar sa till mig en gång att det berodde på arvet i generationer från låååååååång tillbaka då mina förfäder satt vid lägerelden och höll den vid liv medan mannen i huset var ute och jagade. Som tur är så behöver jag bara ligga och lata mig eller då vara på jobbet när det infaller, som tur är.

  Kram :-)

  SvaraRadera
 20. Näe...Jag ZzzzZzz så lite alltid,men...Mitt ena barnbarn sover alltid sämre vid Fullmåne/Kvällskram från mig!

  SvaraRadera
 21. jag tror jag påverkas av fullmånen jag får oftast svårt att sova då,ibland har jag inte vetat om det å sen då jag läst om det har jag fattat varför jag ej kunnat sova,men det kan ju va bra att ha det att skylla på med;) men jag tror faktiskt att det påverkar människan för det påverkar ju världen och naturen så varför skulle inte vi människor påverkas av den dragningskraft som är då!kram

  SvaraRadera
 22. jag märker ingenting men tycker det är coolt :D

  SvaraRadera
 23. Jag sover alltid som en sten...oavsett måne, väder och vind. ;)

  SvaraRadera