lördag 3 november 2012

Lingon- och pepparkaksparfait...

...fick bli gårdagens efterrätt. Jag invigde mina nya efterrättsformar.
•6 ägg, endast gulan
•1,5 dl socker
•6 dl vispgrädde
•15 pepparkakor
•2 dl rårörda lingon
Garnering:
•Lingon
Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten. Krossa pepparkakorna grovt och blanda dem i smeten. Häll upp hälften av smeten i form och ställ in den i frysen i 20 minuter. Häll på lingonen och resten av parfaitsmeten. Ställ in i frysen i 3-4 timmar. Låt parfaiten stå framme en kvart innan den serveras. Dekorera med lingon.

Grabbarna ska på bortamatch idag och kommer hem nån gång i kväll. Den här gången väljer jag att stanna hemma med gumman. Kanske man får något gjort här hemma i stället.
Men bara kanske scuba diving in menorca
 
Dagens kloka…
Att förlora en illusion,
innebär alltid att bli en sanning rikare

20 kommentarer:

  1. Mums mums! Och formarna, de var ju såååå fina!
    God morgon på dig!

    Sv: En Skoda, begie. :)

    SvaraRadera
  2. Yummi!
    Jättefina efterräts formar.
    Kramis

    SvaraRadera
  3. Den där efterrätten var supergod. Den funkar bra till julen oxå, fick lite julkänsla när jag åt den. :)

    SvaraRadera
  4. Åh vad smarrigt det där lät! Undrar när dom börjar sälja pepparkakor här igen, lite för långt till jul ännu... :-)

    SvaraRadera
  5. Det där lät riktigt gott!
    Måste testa!! :-D

    SvaraRadera
  6. Mmmm... Det där lät riktigt gott! Ska testas!

    Kram

    SvaraRadera
  7. Fina formar och ett smaskigt recept :)

    Ha en fin lördag!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  8. Mums!
    Och skålarna klarade sig? :)
    Kram!

    SvaraRadera
  9. Eller så kan ni ju välja att "bara vara"...:)
    Ha en mysig dag tillsammans! ♥
    Puss & kram

    SvaraRadera
  10. Åh, vilka söta formar och hur gott lät inte det där, mums! Ha en fin kväll, kram Milla.

    SvaraRadera
  11. Såna formar har jag oxå precis köpt! Visst är dom fina... Ska nog testa att fylla dom med "din" pepparkaksparfait - tror att det kan falla herrarna i huset i smaken :).
    Jag önskar dig en fortsatt härlig helg och lördag.
    Kram

    SvaraRadera
  12. Oooo **mumms** & de där formarna är ju såå söta:)
    Ha en fin dag/Kram

    SvaraRadera
  13. Ha en underbar fortsättning på lördagen. Kramen

    SvaraRadera
  14. Mumms, det lät gott! Och lite juligt! Kan passa bra någon av juldagarna...
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  15. Åh, vilka vackra formar och efterrätten såg ju bara så god ut *torkar lite diskret bort dreglet i mungipan* Det måste jag absolut testa.
    Hoppas du har en trevlig lördag vare sig du blev hemma eller är ute på äventyr.
    Ljus-kram i höstmörkret ☺

    SvaraRadera
  16. Sv: Det är inte bra att ha gottigott gott hemma... Fast de kan komma och få Ploppen, det går ju inte att äta. Om det inte är superkris då. ;)

    SvaraRadera
  17. Sv: Sorry, jag tror Batman snor den... det är hans favorit. :)

    SvaraRadera
  18. Så där ja! Bildbevis på att du verkligen HAR dessa formar! ;)
    Gott, gottigott gott, eller jÄTTEgott lät den där efterrätten!
    Kram

    SvaraRadera
  19. sv: För många år sen fick min storebror en fågelbajs i huvudet när vi satt ute i stugan och åt frukost. Vi åt fil. Vi avbröt frukosten... :-D

    SvaraRadera