lördag 17 november 2012

Marängsviss

Jag har bakat maränger. Och bara p.g.a. att jag hade en massa äggvitor över. Jag gillar ju inte så där överdrivet mycket att baka.
Det är maränger som är i burken till vänster.
I burken till höger är det kakformar.
Ja jag vet!
Ibland är jag lite ö v e r t y d l i g. 
Kakformarna är mest för syns skull. Köpte dom billigt på loppis. Jag har aldrig använt dom. Man skulle ju kunna baka mazariner. Om man vill. Men jag vet inte... det verkar "görmigt"
Görmigt finns nog inte i svenska akademins ordlista, misstänker jag. Det betyder i alla fall krångligt.
Tror kanske att det får bli marängsviss till efterrätt idag. Det är en favvo hos mig. Och äppelpaj. Och cheescake. Och...
Vilken är din favvo efterrätt?
 
Dagens kloka…
Livet är osäkert,
så ät efterrätten först

29 kommentarer:

  1. Det är bra att du har formar. Man vet aldrig då lusten att baka befinner sig ;)
    Min favvo efterrätt är...typ samma som din.....a ;)
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Du får göra mazariner till jul! Eller vad heter de, mandel grejsemojs? Äsch, sånt man (vissa) äter med grädde och sylt i.
    Åh, jag har glömt bort kartan, sorry! Ska skicka en.

    SvaraRadera
  3. Inget slår varma hjortron, grädde och glass:)!!
    Kram♥

    SvaraRadera
  4. Vilket fint "dagens kloka" och SÅ sant! Jag uppmanar personligen alla, att sannerligen äta all efterrätt de kan, så snart de kan...för livet ÄR verkligen osäkert! Vi vet INTE hur länge vi har det!
    Jag tycker att livet i sig är ganska "görmigt" faktiskt...
    Kram fina du! ♥

    SvaraRadera
  5. Glass är alltid gott till efterrätt eller en god chokladmousse :) Ha en fin dag, kram Milla.

    SvaraRadera
  6. Cokladpudding! Inte hemgjord utan gjord på pulver. En stor gräddklick till! På andra plats kommer "svissen"! Mmmmm...

    Kram

    SvaraRadera
  7. Kommer inte på det just nu, men nåt med choklad... Varför jag inte kommer på det beror på att min hjärna jobbar på högvarv för att komma på vad du gjort med alla gulorna... ;-)

    SvaraRadera
  8. Alioli? Eller vanlig majonnäs? Carbonara? Biff Rydberg?

    SvaraRadera
  9. Glömde säga - min favoritdessert (om jag ens äter nån, eftersom det inte är nån favvis alls...inte kakor heller...nä, CHOKLAD är min stora passion!) är, likt Znogge, pulver-(ekströms!)chokladpudding! Sååå gött! :D
    Eller glass. Glass och nån ljummen frukt. Limemarinerade jordgubbar till exempel...:)
    Kram kram

    SvaraRadera
  10. Kan inte låta bli att skratta åt Ama:s kommentarer...vars hjärna går på fullvarv kring vad du gjort med alla äggulor. Och jag funderade faktiskt lite i samma banor jag med...Vad HAR du gjort med alla äggulor egentligen?! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sv: Lingon- och pepparkaksparfait, där det bara ska vara äggulor varpå det blir en massa vitor över ;)

      Radera
    2. Jahaaaa! Men då fattar jag! :) Tack för info! Äntligen kan jag släppa det! :)
      Kram och ha en go' lördagskväll!

      Radera
  11. Mmm... marängsviss! Hemgjorda maränger är det inte ofta man får minsann.

    Det är ju inte för intet som min blogg heter Marie maräng... som liten fick jag av min dagmamma namnet Marie maräng från myckeläng ;)

    Får man komma på en bit?! ;)

    Kram Marie

    SvaraRadera
  12. FRugan får ju sina ryck ibland och drar till det med fruktpajer och annat...riktigt gott.
    Allt med bär i funkar för mig som efterätt. :)

    Ha de bäst :)

    SvaraRadera
  13. Alla slags kladdkakor går hem hos mig.

    SvaraRadera
  14. Haha! Det finns tillfällen då man inte kan vara NOG tydlig så fortsätt så! ;-))

    Kram M

    SvaraRadera
  15. Dina fina formar kan användas till att göra t ex havreformar i eller varför inte använda smeten till kladdkakan. Båda sorterna blir små fina enkla godsaker om du fyller dem med en klick grädde och hallon innan de ska avsmakas.
    Du kan INTE misslyckas och det går jättefort att tillaga om du händelsvis skulle vara LAT.
    Kram till dig och trevlig helg!

    SvaraRadera
  16. Kladdkaka mums fillibabba.. jag gillar att baka..men mazariner har jag aldrig gjort! ha en fin kväll!här blir det så mycke bättre!kram Jessica

    SvaraRadera
  17. Måste man ha EN efterrätt?! jag kan äta allt som serveras efter maten..kan till och med hoppa över middagen och bara äta efterrätt.. eller äta efterätt före middagen!!
    /kramis
    Fia

    SvaraRadera
  18. mmm nu blev jag sugen på det dumma dej... får bli efterätt imorrn:) kramen

    SvaraRadera
  19. Jag är mycket svag för sött....min favvo är brylepudding.
    Ha det så bra och njut av att du tydligen har ledig helg.
    Kram och vink.

    SvaraRadera
  20. Marängswiss är ju himmelskt... å så äppelpaj....
    Ha det gott
    Stora kramen

    SvaraRadera
  21. GÖRMIGT, ja dey förstod jag..norrlänning som jag är...
    Kram!!!!

    SvaraRadera
  22. Verkligen klokord. Men tyvärr, traditionsenligt så började vi med middagen igår...Trodde aldrig jag skulle orka efterrätt efter en pizza, men du förstår att dom här pizzorna är tunnare än tunnast, så det gick plättlätt! :)

    SvaraRadera
  23. Det är inte så mycket görm med massariner. Jg har ett recept där man ska he i pressade pärer isf mandelmassa. De blir skitgoda!
    Hör av dej om du blir less på swischen och vill baka massariner. :)
    Kram

    SvaraRadera
  24. Marängsviss är definitivt en av mina favoriter också! och på hemgjorda maränger är det ju säkert ännu godare!
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  25. Nu kan du baka mandelmusslor med dina loppisfyndsformar. De där formarna är heta på bakmarknaden har jag hört. Min mamma bakar alltid musslor till jul, jag har aldrig gillat mandelmusslor men degen den var jag väldigt glad för.


    Kram

    SvaraRadera