Oopps, nu avvek jag från bloggen igen.
Fastnade i conteinern.
Skojar bara!
Ingen risk att fastna då det bara är vin och pizzakartonger som slängs numera.
Skojar igen!
Portergryta blev det häromdagen.
Det är sant!
Mums så gott det är!
Också sant!
Det är sant!
Mums så gott det är!
Också sant!
1 kg nötkött
50 cl porteröl
10 torkade enbär
1 tsk torkad timjan
2 lagerblad
1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
1/2 dl soja
2 st köttbuljongtärningar
1 gul lök
Putsa och skär köttet i grytbitar (ca 3*3 cm)
Häll porteröl, svartvinbärssaft och soja i en gryta.
Tillsätt enbär, timjan, lagerblad, buljongtärningar, skivad lök och låt allt koka upp.
Lägg ner köttet i grytan när såsen kokat upp. Låt koka under lock tills köttet blir mört (ca 2 timmar).
Red såsen och servera med kokt potatis och en sallad.
Bon appetit!
Dagens kloka…
Aptit är hungerns lyxutgåva
Ojojoj, det låter ju supergott! Har aldrig gjort det, eller ätit portergryta, det måste det allt bli ändring på!
SvaraRaderaFin helg till dig
Kram Anncathrine
Jag antar ni har fullt upp i stugan, att det är därför bloggen får vila!
SvaraRaderaPorterstek har jag bara hört talas om, men aldrig smakat. Kanske ska laga den någon helg, det verkar ju inte vara alltför svårt:)
Kram♥ och god morgon
Längesedan jag gjorde portergryta. Eftersom jag kockar och lagar mat i mitt jobb, så tar jag ledigt när jag har helg helst från all matlagning, och hoppas på att min gubbe serverar mig hahaha.
SvaraRaderaHa en fin lördag nu!
Kram
Det ska testas! Köttgrytor känns så rätt nu på hösten :-)
SvaraRaderaKram
Mums!
SvaraRaderaJa,porter stek och gryta är ju hur gott som helst!
Kram!
Ooo...Låter riktigt gottit :)
SvaraRadera/Kram Annmi
Mums! Jag gillar grytor men jag tror inte att jag testat denna. Får göra en beställning. ;)
SvaraRaderaHa en bra dag!
Alltså... Mig har dom satt på svältkost igen, så jag klarade inte av att läsa receptet. För mycket dräggel....
SvaraRadera:-)
Mums, så gott! Den grytan ska jag absolut gör - när jag kommer hem igen...
SvaraRaderaSka köttet inte brynas innan man lägger det i grytan?
Ha en riktigt skön helg, kram, Monica
Ska testas! Köpte en gjutjärnsgryta i dag för här tillagas pulled pork som alla pratar om och bloggar om, å nyfiken som ajg är får jag haka på trenden å testa, doftar iaf gott, så ja, vi får se hur det går med klänningen ;-P KRAM!
SvaraRaderaSkriver ut receptet..tror jag har ett liknande innan men jag är inte säker..tackar för detta. :)
SvaraRaderaHa de bäst.
Å, det låter gott! Har aldrig testat med porter i. Gjorde däremot en sån där pulled pork idag igen, supergott! Sex timmar i ugnen och sen klart!
SvaraRaderaDet låter jättegott! Har du hemkörning om man lämnar en beställning?? ;)
SvaraRaderaHar aldrig haft nöjet att spisa en portergryta, men det låt riktigt gott så kanske dags att prova...
SvaraRaderaha det så gött //kram Madde
Mums det lät ju supergott kramen
SvaraRaderaDet gör jag lite bland & kidsen ääälskar det!!
SvaraRaderaJag saknar vitlöken...
SvaraRaderaEnbären kan man skippa...
Porter kan man med fördel byta ut mot Coca-Cola..
Och en bra sås reder sig själv. Ingen redning, Tillsätt grädde så blir den krämig och god.
http://susannep.blogspot.se/2012/09/sommar-och-grillning.html
Kram