lördag 28 september 2013

Portergryta

Oopps, nu avvek jag från bloggen igen.
Fastnade i conteinern.
Skojar bara!
Ingen risk att fastna då det bara är vin och pizzakartonger som slängs numera.
Skojar igen!
Portergryta blev det häromdagen.
Det är sant!
Mums så gott det är!
Också sant!
1 kg nötkött
50 cl porteröl
10 torkade enbär
1 tsk torkad timjan
2 lagerblad
1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
1/2 dl soja
2 st köttbuljongtärningar
1 gul lök
 
Putsa och skär köttet i grytbitar (ca 3*3 cm)
Häll porteröl, svartvinbärssaft och soja i en gryta.
Tillsätt enbär, timjan, lagerblad, buljongtärningar, skivad lök och låt allt koka upp.
Lägg ner köttet i grytan när såsen kokat upp. Låt koka under lock tills köttet blir mört (ca 2 timmar). Red såsen och servera med kokt potatis och en sallad.
Bon appetit!
 
Dagens kloka…
Aptit är hungerns lyxutgåva

17 kommentarer:

  1. Ojojoj, det låter ju supergott! Har aldrig gjort det, eller ätit portergryta, det måste det allt bli ändring på!

    Fin helg till dig
    Kram Anncathrine

    SvaraRadera
  2. Jag antar ni har fullt upp i stugan, att det är därför bloggen får vila!
    Porterstek har jag bara hört talas om, men aldrig smakat. Kanske ska laga den någon helg, det verkar ju inte vara alltför svårt:)
    Kram♥ och god morgon

    SvaraRadera
  3. Längesedan jag gjorde portergryta. Eftersom jag kockar och lagar mat i mitt jobb, så tar jag ledigt när jag har helg helst från all matlagning, och hoppas på att min gubbe serverar mig hahaha.
    Ha en fin lördag nu!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Det ska testas! Köttgrytor känns så rätt nu på hösten :-)

    Kram

    SvaraRadera
  5. Mums!
    Ja,porter stek och gryta är ju hur gott som helst!
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Ooo...Låter riktigt gottit :)
    /Kram Annmi

    SvaraRadera
  7. Mums! Jag gillar grytor men jag tror inte att jag testat denna. Får göra en beställning. ;)

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  8. Alltså... Mig har dom satt på svältkost igen, så jag klarade inte av att läsa receptet. För mycket dräggel....
    :-)

    SvaraRadera
  9. Mums, så gott! Den grytan ska jag absolut gör - när jag kommer hem igen...
    Ska köttet inte brynas innan man lägger det i grytan?
    Ha en riktigt skön helg, kram, Monica

    SvaraRadera
  10. Ska testas! Köpte en gjutjärnsgryta i dag för här tillagas pulled pork som alla pratar om och bloggar om, å nyfiken som ajg är får jag haka på trenden å testa, doftar iaf gott, så ja, vi får se hur det går med klänningen ;-P KRAM!

    SvaraRadera
  11. Skriver ut receptet..tror jag har ett liknande innan men jag är inte säker..tackar för detta. :)

    Ha de bäst.

    SvaraRadera
  12. Å, det låter gott! Har aldrig testat med porter i. Gjorde däremot en sån där pulled pork idag igen, supergott! Sex timmar i ugnen och sen klart!

    SvaraRadera
  13. Det låter jättegott! Har du hemkörning om man lämnar en beställning?? ;)

    SvaraRadera
  14. Har aldrig haft nöjet att spisa en portergryta, men det låt riktigt gott så kanske dags att prova...

    ha det så gött //kram Madde

    SvaraRadera
  15. Mums det lät ju supergott kramen

    SvaraRadera
  16. Det gör jag lite bland & kidsen ääälskar det!!

    SvaraRadera
  17. Jag saknar vitlöken...
    Enbären kan man skippa...
    Porter kan man med fördel byta ut mot Coca-Cola..
    Och en bra sås reder sig själv. Ingen redning, Tillsätt grädde så blir den krämig och god.

    http://susannep.blogspot.se/2012/09/sommar-och-grillning.html

    Kram

    SvaraRadera