lördag 20 juni 2009

Midsommardagen


Midsommarafton var bra väder med god mat och god dryck i goda vänners lag. Det blev grillat, rotfruktsgratäng, sallad, smörstekt sparris, majskolvar och goda såser. Kan lägga in receptet på såserna sedan. Till efterrätt gjorde jag tårta och den var jättesmarrig och lätt att göra. Receptet är från ICA:s buffe tidning.

MARÄNGTÅRTA MED MJÖLKCHOKLADTRYFFEL, HALLONGRÄDDE OCH FÄRSKA JORDGUBBAR

2 färdiga marängbottnar
150g mjölkchoklad
1 1/4 + 3dl vispgrädde
250g frysta, tinade hallon eller 5 dl färska
GARNERING:
1/2 liter jordgubbar
2dl färska hallon
GÖR SÅ HÄR:
1. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1 1/4dl grädde och häll över chokladen, låt stå i 5 min.
2. Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar. Vispa 3 dl grädde lätt. Blanda ner hallonen i grädden.
3. Bre ut chokladtryffeln i ett jämt lager på ena marängbotten. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbotten och fördela resten av hallongrädden i ett jämt lager ovanpå.
4. Toppa tårtan med jordgubbar och hallon.
Voila! Färdig att avnjutas.

2 kommentarer:

  1. Har också sett receptet på tårtan. Ser smarrigt ut! Gick det bra att skära den?
    Undrar gottegrisen Maud

    SvaraRadera
  2. Gjorde samma tårta till midsommar ;)

    SvaraRadera