måndag 9 december 2013

2:a Advent

Igår tände vi andra ljuset, ja första också,
och fikade nybakta saffransskorpor.
I år hade jag i apelsinskal i smeten, efter tips från bloggvännen Lotta. Jättegott! Dottern tyckte däremot att originalreceptet var godare. Men så värst original är inte receptet hos oss eftersom jag väljer bort mandel och har äggersättning och mjölkfritt smör. När man har allergi i familjen så får man antingen baka dubbelt, eller bygga om recepten så det passar alla.
Originalreceptet kommer i morgon. 
 
Dagens kloka…
Utan original kan det inte bli någon imitation

14 kommentarer:

  1. Åh, det låter gott med saffransskorpor! Ser fram emot receptet!
    Idag hade vi din Portergryta till middag!
    (Ja, det var ju inte din utan vår, vi hade köpt ingredienserna och lagat den....)
    Åh, så gott det var! Det var inte sista gången vi gjorde det!
    Kram från mig, Monica

    SvaraRadera
  2. Önskar att jag var lite djärvare när jag, för en gångs skull, bakar. Kör alltid med säkra kort - tills jag smakat nåt nytt.
    Saffransskorpor har jag aldrig testat så jag ser fram emot receptet
    Kram

    SvaraRadera
  3. Saffransskorpor låter gott! Så bra att du kan bygga om receptet - det är besvärligt med matallergier ibland... Så glad och tacksam över att vi inte har några i familjen. Det stannar vid pälsdjursallergi - inte heller kul men i alla fall inte livshotande som t ex jordnötsallergi kan vara...

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Det lät gott! Smart - och duktigt! - att fixa till det så det passar alla :-)

    Men "mjölfritt smör"? Inte trodde jag att det fanns mjöl i nåt smör överhuvudtaget.... ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi, nä det visste inte jag heller. Har ändrat nu till mjölKfritt :)

      Radera
  5. Va gott...och så mysigt ni hade det !!

    Ha en mysig måndag.
    Kram Helene.

    SvaraRadera
  6. Mmm...Låter riktigt gottit <3
    /Kram

    SvaraRadera
  7. Mysdag låter det som! Och här är det helt OK idag, det är kallt och det snöar, mycket bättre kan det inte bli!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  8. Vad duktig du är!
    Tur ändå att det går att ändra och fixa med recepten så det passar alla :)

    Önskar dig en fin vecka!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  9. Apelsin i kakor är inte uppskattat hos oss så hinner jag baka blir det utan! Ser fram emot originalreceptet :-)

    Kram

    SvaraRadera
  10. Apelsinskal och pistagenötter hade jag en gång i mina saffransskorpor och de gick åt alldeles för snabbt, så blir nog bara vanlig mandel i år!
    Ser fram emot ditt recept!
    Kram M.E

    SvaraRadera
  11. Original eller ej, det lät gott! Och vi är ju i bakartagen nu... ;)

    SvaraRadera
  12. Åh vad gott älskar saffrans skorPor
    Kram

    SvaraRadera
  13. å det lät ju supergott,jag har aldrig provat att baka skorpor nu blev jag verkligen sugen på det:) vad bra att du lägger upp receptet kramen

    SvaraRadera