måndag 31 januari 2011

Den som söker han finner…

I helgen bakade jag festbröd. Inte vidare festligt att baka, men när det är klart, är det ju festligt.
Sedan gjorde jag ett storkok på rödvinsås. När jag ändå skulle göra sås till middagens pepparstek, så tänkte jag att jag gör en hel kastrull. Det är ju gott att finna.
Överhuvudtaget så gillar jag att finna färdig mat i frysen. Tänk så mycket tid det sparar.
På tal om tid så är ju helgen tid för vila. Hrmpf!!
Jag har minsann inte nött byxbaken mycket i helgen.
Tvätt, städ, ja det vanliga, och sedan behövde förrådet få sig en omgång.
Dom här lådorna som vi har i förrådet…
… klädde jag med tyg för många år sedan. Praktisk att ha saker i, så att det ser mer ”städat” ut *host*
(jag såg knappt lådorna för alla saker)
Jag hittade även 2 par slalompjäxor, 2 slalomhjälmar, 1 par pjäxor till längdskidor, 1 jacka och 2 par täckbyxor som var urvuxna!
Jodåsåatt...det var liksom bedrövligt behövligt med ett "röjarrace".

23 kommentarer:

  1. Jaha du...ni har ätit "gomaten" i helgen.
    Utan oss ;)
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  2. Ahhhh...så nu har du bloppis! ;)
    Kram & god morgon!

    SvaraRadera
  3. Smart att göra upp ett lager! Vi är hopplösa på att plocka saker i frysen, känns mest som man man bara stoppar i en himla massa där.
    Ha en bra måndag!

    SvaraRadera
  4. Det skulle man göra oftare, både storkok och röjning. Men för mig brukar det stanna vid tanken;)
    Kram♥ och god morgon

    SvaraRadera
  5. Åh, ni kanske hade skor till Kristian då? Han hade växt ut sina längdskidpjäxor. Fast vi fyndade nya på rea.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Men vilka snygga lådor. Jag önskar att jag vore så där pysslig att jag till och med gjorde lådor snygga :D

    SvaraRadera
  7. Jag gjorde en stooor gryta med dillkött igår. Mä möe sås! ;) Visst är det skönt att ha färdigt i frysen ibland. Ha det gott!!

    SvaraRadera
  8. Det är perfekt med rester! Vi lagar också "för mycket" mat hela tiden så vi ska kunna spara lite... Kruxet är bara att lyckas sluta äta i tid :-)

    SvaraRadera
  9. visst är det härligt med storröj ibland, det behövs verkligen, konstigt att man bara ställer undan saker som man inte behöver mer
    kramar

    SvaraRadera
  10. Borde också göra ett röjarrace, jag....men det kommer, det kommer nog. Jag blev lite inspirerad nu.
    Kram

    SvaraRadera
  11. Åh! Det är så skönt att rensa!!! Lyllo dig som gjort det!
    Kram!

    SvaraRadera
  12. Bra med storkok, men tyvärr verkar det som om vi äter upp det hela innan det når frysen ;-). Kram

    SvaraRadera
  13. Så skönt att koka massa mat för att sen bara kunna plocka ut när man inte orkar vissa(många) dgr
    Storstädning är ngt jag borde göra nu... men vi har en röra överallt håller på att bli tokig...
    KRAM
    Hoppas att du haft en underbar helg
    KRAMISAR

    SvaraRadera
  14. Ja, visst är det härligt att ha färdig mat i frysen. När jag gör köttfärssås, brukar jag göra en stor sats och frysa i lagom portioner. Man kan ha det till så mycket: Bara till spagetti, till lasagne, till chili con carne, till "falsk" pizza etc, etc! Jättepraktiskt!

    Ja röja ur förrådet, skulle vi också behöva!
    Vi har fortfarande jul-lådan (som är en liten kista) stående i klädkammaren (i vägen!!!), för att vi inte får in den i förrådet...
    Vi får väl göra ett ryck - endera dan...
    Ha det bra, kram, Monica

    SvaraRadera
  15. Det är festligt även att baka om du frågar mej:-)
    Vad snygga och praktiska boxar du gjort!! Vilken bra ide att klä in de fula bruna...ser liksom lite trevligare ut med lite tyg!!

    Hoppas du haft en angenäm måndag!!

    Kramar

    SvaraRadera
  16. Pepparstek med rödvinssås...MUMS! =)
    Jisses, vad alla fixar, städar och röjer överallt! Får lite ångest. Skulle ju oxå behöva, men giter inte!
    Kramen på dig, duktiga du! =)

    SvaraRadera
  17. Man har en tendens att samla på sig saker med åren.....=)

    SvaraRadera
  18. Härligt när man är klar med allt.. =)

    SvaraRadera
  19. Sv. Det finns ju goda efterrätter och sen finns det ju rent fantastiska, underbara efterrätter... ;D
    Kraaaaam

    SvaraRadera
  20. Ack vilken skön känsla som infinner sig när man är färdig med röjandet!
    Kram!

    SvaraRadera
  21. Jag brukar också laga för ett helt kompani - men det beror mest på att jag alltid tror att det inte ska räcka ;-)

    SvaraRadera
  22. Storkok är toppen, bara det att man liksom "glömmer bort" hur bra det är;))

    Kikade på "Vad blir dert för mat" ikväll o bestämde mig då för att göra en omgång med fond............nån gång i varje fall;))
    kramizzzzzz

    SvaraRadera