torsdag 18 oktober 2012

Pizzabullar

Gott till mellanmål eller på utflykten. Går bra att frysa. Originalreceptet ser ni här nedan. Jag hade även chorizo och ananas på den här gången.
Sedan väljer jag bort ost och ägg så att även dottern som är allergisk kan äta dom.
Dom är godare än dom ser ut. Dålig kamera, you know *host*

1 pkt pizzamix
Chilisås
1 pkt bacon (140g)
1 rödlök
3 tomater
Riven lagrad ost
Färska örter t.ex. basilika oregano
1 ägg till pensling torkad oregano

1 Blanda pizzadegen enligt paketets anvisningar.
2 Kavla ut degen till en rektangel.
3 Bre ut chilisåsen på degplattan och klipp över bacon.
4 Skala och finhacka löken och tärna tomaterna.
Fördela över degplattan.
5 Strö riven ost och örter över.
6 Rulla ihop från långsidan så det blir som en rulltårta.
7 Skär ca 1½ cm breda skivor och lägg skivorna på bakpappersklädd plåt.
8 Pensla med uppvispat ägg och strö på oregano.
9 Grädda i mitten av ugnen 225g 10-15 min,
tills de är gyllenbruna.

Dagens kloka…
Fixa ditt eget mellanmål,
gör ett självmål

34 kommentarer:

  1. Ser mycket gott ut, skulle mer än gärna kunnat knycka några om det hade gått.
    Men jag skulle ju själv kunna knåda ihop några på fredag och ta med till jobbet.

    Tack för receptet!

    Redan torsdag, det var ju måndag igår...Eller!!?

    Kram

    SvaraRadera
  2. Bland det godaste som finns minst sagt! Barnens favoriter som jag bakade ofta förr...

    SvaraRadera
  3. Men så gott, ska absolut testas!!
    Hoppas du får en riktigt bra torsdag kära granne:)
    Kram♥

    SvaraRadera
  4. Mmm, gott och praktiskt att ha i frysen. Kram

    SvaraRadera
  5. Men oj så gott det låter! Kanske ngt att laga nu då ungdomarna har höstlov :)

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  6. Kan man även äta dom på en söndagskväll? ;)
    Jag menar...då slipper man ringa och beställa pizza ;)
    Kram!

    SvaraRadera
  7. Praktiskt format också. Ser gott ut. Mums!
    kram
    Fia

    SvaraRadera
  8. Pizzabullar är mums! Ett tips är att inte göra dem med pizzadeg utan göra typ en sån deg som man gör när man ska göra kanelbullar (alltså med mjölk, ägg och smör i), det blir mjukare och saftigare bullar då!
    Ses inatt darling!

    SvaraRadera
  9. Ops! Dottern var ju allergisk mot just de grejerna som jag nämnde ovan... Sorry dottern, jag menade inte att förgifta dig!
    (tipset går till andra som inte är allergiska istället...)

    SvaraRadera
  10. Ser ju goda ut trots dålig kamera....=)
    Men blir dem inte torra utan ost?

    SvaraRadera
  11. God proviant och ibland nödproviant, när folk håller på att dö av hunger runt en kan dom här vara lösningen! Bra tack! KRam

    SvaraRadera
  12. Mmmm...ser goda ut. (Trots ern dålig kamera...*host*) :D
    Nu är ju jag ingen bagerska. Alls. Jag av**** att baka! Men...jag kommer ju till Husum nästa vecka...;) Kanske kan man få smaka då...:D
    Kram och godmorgon! ♥

    SvaraRadera
  13. Nu fick du mig bli gör hungrig.

    SvaraRadera
  14. Kan man ta fusket ett steg längre och köpa färdig, redan utkavlad pizzadeg istället för mix? ;-)

    Låter smaskens :-)

    SvaraRadera
  15. Tack för tipset! Vi brukar laga eget pizza och då menar jag VI. Alla lagar efter sin egen fantasi. Men "små" pizzor som dina är en suverän idé.
    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  16. Låter smarrigt :)
    Tack för receptet!
    Kramen på dig♥

    SvaraRadera
  17. Åååh, det är SÅÅ gott med pizzabullar!!
    Har jag inte gjort se´n nittonhundra-frös-ihjäl, ungefär!
    Men utan ost?? Fyy sa traaadigt!
    Dumma, dumma allergier!!

    SvaraRadera
  18. Det smarrigt ut.. Tack för receptet!

    Må så gott!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  19. Sv: Jag tror jag stickade senast i högstadiet... Då var det avancerade grejer som halsdukar och pannband. ;) Vi får väl se hur det går denna gången. Haha!

    SvaraRadera
  20. Det ser gott ut . Tack för receptet .
    Det har jag aldrig ätit .
    Ha en fin kväll.
    Kram ♥

    SvaraRadera
  21. Vilket bra recept! Såna ska jag baka och ha i frysen till när barnbarnen är här! Tack!
    Kramen, Monica

    SvaraRadera
  22. Låter smarrigt värre!
    Måste provas!
    Men, steker du baconet först? Innan du klipper det över degen? Vill ju gärna att det ska vara knaprigt...

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä jag steker inte baconet först. Fast det kan man säkert göra om man vill :)

      Radera
  23. Pizzabullar är såå himla gott. Jag ser här uppe hur Diana gör sina men om hon känner för att testa ditt recept kan jag tänka mig att provsmaka //Moi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du lägger fram det så fint Moi. Hoppas hon nappar :)

      Radera
  24. Har gjort nåt liknande med vanlig bulldeg, det är jättegott!!

    SvaraRadera
  25. Mums! Min mamma brukade göra liknande, å jag minns så goda de var, får nog testa dessa å se vad Bogge å Luran tycker... Ha en fin kväll <3 KRAM!

    SvaraRadera
  26. mums va gott tack för receptet:)Det måste provas,borde väl gå att byta ut fyllningen mot vad som helst:) kram

    SvaraRadera
  27. Jag testade dessa bullar en gång med då sa Mr C att jag skulle göra vanliga kanelbullar ist...! ;)
    Kram

    SvaraRadera
  28. Sv. JAG vet men inte Mr C!! ;)

    SvaraRadera
  29. Vilket bra och användbart recept! Mums!!

    Kram Cecce

    SvaraRadera
  30. Supersmarta utflyktsbullar! Om man tar bort baconet för min del i alla fall! ;)

    Kram!

    SvaraRadera