tisdag 4 december 2012

Alla vägar bär till Rom

Nu ska vi äntligen dit. Mr och jag möter våren i Paris Rom.
Flygstolar är redan bokade och nu tittar jag på boende och tittar och tittar lite till. Är jag fru beslutsångest eller är jag fru beslutsångest? Svar : jag är beslutsångest personifierad!
Är ju dösvårt att betämma sig ju!
Fick tips av en viss Prinsessa som anser att det är bättre att kanske sänka kravet på standarden och bo centralt, än tvärtom.
Jag svarade att jag vill bo fint OCH centralt. Nån har visst vunnit på triss, svarade prinsessan. Jajamen sa jag, men inte är det jag! Så då blir det alltså fint, centaralt OCH billigt.
Frågor på det?
Har ni några tips och råd om Rom? Då menar jag staden, inte det där flytande och inte det där som fiskarna... ja ni fattar.
Boende, mat, whatever? Pliiis lätt mi nåå...
 
Dagens kloka…
Att bestämma sig är som att bädda en säng,
för det mesta underlättar det att ha någon som hjälper till

29 kommentarer:

  1. Åh, du och Mr i Rom...så romantiskt! :) Tyvärr har jag aldrig varit där och är inte mycket till hjälp vad gäller tips...
    Kram och godmorgon vännen! ♥

    FÖRST?! :D

    SvaraRadera
  2. Så underbart att åka till Rom. Har tyvärr inte varit där så jag kan inte lämna några tips. Det är så kul att ha något att längta till. Vi åker till Berlin imorgon, sambon och jag. Det blir också härligt. Ha en fin dag. Kram

    SvaraRadera
  3. Hahaha, beslutsångest är skitjobbigt och jag vet allt om det! Rom har jag varken ätit, druckit eller varit i så några tips kan jag inte komma med men en bild på dig på Spanska trappan eller badande i Fontana de Trevi räknar jag kallt med sen, skratt. Kram Milla

    SvaraRadera
  4. Åh va härligt! Vi bodde på en tokhotell i Paris nu i oktober. Man vänjer sig snabbt och vi kunde sen skratta åt eländet. Men vi bodde centralt!!!
    HOppas du hittar något bra. Jag har aldrig varit i Rom så jag kan inte tipsa dig. Man får gå på magkänslan ;P
    kramis
    Fia

    SvaraRadera
  5. Jag hade också valt fint och centralt. Sämre hotell i Italien kan vara just sämre...

    Några tips har jag inte för Rom står fortfarande på min lista men efter er resa hoppas jag på att ha fått mer kött på benen ;-)

    Kram

    SvaraRadera
  6. Jag hade valt fint och centralt. :-)

    SvaraRadera
  7. Oh vad spännande! Jag kan inte tipsa eftersom det var lääänge sen jag var i Rom: år 1979.
    Vad kul att ha nåt att vänta på.
    Kram

    SvaraRadera
  8. Gud så mysigt med en tripp till Rom, har tyvär aldrig varit där så jag har inga tips, men maten hörs ju vara underbar så ni få det nog tipp topp oavsett! KRAM

    SvaraRadera
  9. Rom är en fantastisk stad. Mitt tips är att införskaffa en karta (brukar dom ha på hotellen), och vandra runt mellan dom fina sevärdheterna :-)

    SvaraRadera
  10. Så roligt Carina! Rom är en underbar stad speciell på våren! Det är en STOR stad så ta ett boende som passar kassan & era behov. Ni måste i alla fall "röra" er mycket om ni ska se på olika saker(gå, buss, tåg, taxi) Välj ut de "saker" ni vill se....för på en RESA hinner ni inte se allt! Nu fick du lite tips av en som varit i Rom x flera och som INTE har sett allt!!!!
    Njuuuuut av dagarna i Rom och känn atmosfären!
    Må gott och var rädd om dig!
    Kram och vink.

    SvaraRadera
  11. Åh Rom är ljuvligt på våren I love it, helt fantastisk stad att strosa i. här finns det en del tips på både det ena och det andra http://www.in-italia.se/italien/lazio/rom/

    Tjingeling

    SvaraRadera
  12. Låter härligt med en resa att se fram emot .
    Ha en fin dag.
    Kram ♥

    SvaraRadera
  13. Låter så härligt...

    Ha en bra dag!

    Kram

    SvaraRadera
  14. Det låter kanon mysigt att möta våren i Rom. Jag har aldrig varit dit så tyvärr har jag ingen hjälp att komma med.

    Och det där med beslutsångest är du inte ensam om. Jag har tagit världsmästartiteln i den grenen ;)

    Ha de gott och hoppas någon kan hjälpa dig!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  15. Underbara ROM, finns jättemycke att se men glöm inte att bra sitta ner och njuta också insupa atmosfären

    SvaraRadera
  16. Oh, länk länk länk! :)
    Visst vill man allra helst på centralt och fint, men måste man välja så väljer jag som sagt centralt snarare än fint... Man är ju oftast inte där så lång tid och när man väl är på hotellet så är det ju mest sömn som gäller.
    Att se, tja... jag har ju bara varit där en gång så jag försökte ta de "stora" grejerna.
    Vatikanstaten måste du till och kyrkan där. Vi tog en guidad tur, prutade ner priset. Det kostar en slant men vi slapp stå i kö (vilket man kan göra i timmar) plus att man fick veta det viktigaste om allt som var där.
    Sen var vi på Collosseum och Forum Romanum. Ett litet tips (om ni vill se båda) är att ta Forum Romanum först och köpa en biljett som även fungerar på Collosseum. Sen när ni kommer till Collosseum så är det bara att glida före i kön där, hehe. Fontana di trevi är ju coolt att se. Spanska trappan är en trappa... inte så mycket mer, men det är ju fräckt att ha varit där.
    Pantheon var rätt fräckt med, gratis att gå i dessutom om jag inte minns fel.
    Annars är ju hela stan som ett museum och där är vackra saker precis överallt! Allt jag nämnt är inom gångavstånd. Vi tog bara tunnelbanan en gång och det var till Vatikanstaten (vårt hotell låg en bit därifrån), det hade gått att gå dit men vi tänkte att vi sparade på krafterna. Hehe.

    SvaraRadera
  17. Oj, shit. En sån lång kommentar har jag nog aldrig gjort. Jag blev helt till mig i brasan av länken. ;)

    SvaraRadera
  18. Härligt det låter att planera en resa till Rom :-), det ordnar sig med boende ska du se.
    Kram

    SvaraRadera
  19. Vi var i Rom för några år sen, i januari...och då kunde vi faktiskt dricka kaffe ute! En dag var det 20 grader...Fördelen med Rom är att allt är rätt centralt. Utom Via Appia, men vi tog en buss ut en bit på vägen och gick in mot Rom (som Jesus ungefär...) Vi bodde på ett litet hotell ganska nära järnvägsstationen, det var bara ett rum och dusch i korridoren, men centralt. Det finns säkert helt ok hotell med lite bättre rum också. Colloseum var kollosalt fantastiskt och här och var i stan var det lämnat ruiner i gatan, ett helt kvartet liksom...ett var förvandlat till ett katthem! Vi var även i en park och en djurpark! Spännande! Nu vill jag åka dit igen...

    SvaraRadera
  20. Ja det låter trevligt. Beslutsångest även här ...
    Själv tycker jag att det inte är såååå viktigt med att bo jättefint på en semster för åtminstone vi vill åka runt, promenera, uppleva och vara egentligen så lite som möjligt på hotellrummet.
    Men inte vill man ju ha nåt "råtthål" heller iofs. :-)

    SvaraRadera
  21. ROM är helt underbart!! Där finns allt och mer därtill...men är det första gången man åker dit ska man nog "titta på kända turistställen"....Jag har bloggar lite om mina upplevelser, etikett ROM, och Diana ovan har ju många bra tips. Trastevere är ett måste tycker jag...genuina kvarter/gränder där man sitter ute och äter.
    Tyvärr finns det lite negativa saker att se upp med. För det första ficktjuvarna, för det andra (om de ännu finns kvar) personer som tex kommer fram till en och visar hur man "väver" ett litet armband odyl. Plöstligt (om man inte kan bra italienska) påstås man ha beställt varan för många sköna kr. Vägrar man betala kommer snabbt en ring av kompisar a lá biff och frågar om "det är några problem här....alltså avvisa direkt sådana inviter. Sen gäller det också att vara bestämd och tydlig när man beställer mat (vi blev jättelurade flera ggr). Men ROM är städernas stad och dit önskar jag att jag skulle kunna åka igen och igen och igen.....

    SvaraRadera
  22. Det enda tips i denna fråga som jag kan ge är; rom och cola är gott! ;)
    men det var nog inte det svar du ville ha....
    Kram

    SvaraRadera
  23. Oj vad Maj har råkat ut för grejer! Det enda vi stötte på var försäljare (som polisen försöker jaga iväg) från Pakistan eller nåt liknande. De var överallt! Regnade det sålde de paraplyer, var det fint väder sålde de solhattar, solparaplyer och leksaker. Men det var bara att säga nej så drog de. Maten hade vi inga problem med heller, men nu var vi bara mitt i smeten inte i utkanterna av stan eller så.

    Sv: Men tronen är ju bara för pauser, hade inte tänkt sitta där hela tiden. :)

    SvaraRadera
  24. Tyvärr inga tips, då vi aldrig har varit där. Men låter spännande! Klart att italienarna borde fixa fram något centralt OCH billigt till er?! Service liksom!! ;-)

    Kram M

    SvaraRadera
  25. Spanska trappan, Fontana di Trevi...ja de där turistfällorna som bara MÅSTE besökas är mitt tips.
    Vi fick komma in i heliga Birgittas kloster och titta, det var en enorm upplevelse!!
    Kram♥

    SvaraRadera
  26. har tyvärr inga tips att ge dej Rom är en stad som står på min "vill resa lista" ,hoppas du får tag på ett bra och billigt boende. guuu va roligt att ha det att längta till,min syrra var där i oktober och hon älskade verkligen den staden så himla mycket och intressant att se där.. kramen

    SvaraRadera
  27. Underbart att ha att se fram emot! Navigera runt bland hotellbokningssidorna och känn in läget, det är mitt råd. Och jag tycker man ska bo centralt och lite smålyxigt, det är ju mysigare än tvärsom.....klokt sagt, eller hur!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  28. Ja, sevärdheterna har du ju redan fått tips om av Diana, ser jag! Det jag kan tipsa om, är att först ta en sån där "hoppa på, hoppa av"- buss, ett varv runt och sedan på andra varvet kliva av på dom ställen man vill se mer av!
    Hotell har jag inte några tips på, för vi var där bara en dag!
    Hur som helst, det blir underbart!
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  29. Sv: Simmar en enbent anka i cirklar? Ligger Dolly Parton på rygg? Du vet, uppenbara grejer. :)

    SvaraRadera