måndag 27 juli 2009

Inredning. Tema souvenirer

Nuförtiden köper jag nästan aldrig souvenirer, annat var det förr. Då hade jag som vana att köpa ”väggtallrikar” i det land vi var. Men nu ligger alla i en låda och skräpar.
Dom här däremot har jag framme.
Frihetsgudinnan som är ca: 93 m hög och som var en gåva ifrån Frankrike, där i hennes krona förlovade vi oss 1991. 354 trapp steg i spiral trappan fick vi gå innan vi kom dit. Puh! Men det var det värt. Ett minne för livet. När vi stod där och bytte ringar så var det en kines som såg oss och han blev eld och lågor.
Aaa engagement, engagement, sa han högt och stod och små hoppade. Så det undgick inte någon där uppe vad vi höll på med :) Sen ville han knäppa kort på oss. Så vem vet kanske vi finns i något album i Kina (hihi)

Nefertiti, en drottning i Egypten på 1300-talet har vi fått av några vänner. Där har vi inte varit. Inte heller i Liberia där de 3 aporna är köpta. Det är en present från min faster och farbror som bodde och arbetade där i några år.
Det sägs att de äldsta bilderna av san biki no zaru (de tre aporna) är från en 1600-tals vägg i Japan och är en form av Buddhismens stadgar:
- Se ingen ondska (inte vara nyfiken)
- Hör ingen ondska (inte vara närgången)
- Säg ingen ondska (inte vara skvallerbytta)
Så här lyder ett Japanskt ordspråk: Mizaru, Kikazaru, Iwazaru. Se inte, hör inte, tala inte.
Det sägs att det ska finnas en fjärde apa också som sitter med armarna i kors, och som står för do no evil, gör inget ont.

3 kommentarer:

 1. Vilken härlig sida du har fått till!
  Så proffsig den ser ut!

  Ha det så härligt i den regniga sommaren.
  Maud

  SvaraRadera
 2. Bara älskar dessa apor!
  Tänkvärt!!!!!!
  kram
  Susanne

  SvaraRadera