När jag för några dagar sedan hade ett inlägg om mina brön, var det jätte många som ville ha receptet på hälsolimpan.
Väldigt stor efterfrågan var det!
Eller… nåja… två var det i alla fall.
Så nu kan ni andra blunda …
Väldigt stor efterfrågan var det!
Eller… nåja… två var det i alla fall.
Så nu kan ni andra blunda …
sätt igång och baka.
10 dl vetemjöl2 dl grahamsmjöl
3 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl linfrö
1 dl kruskakli eller havrekli
1 dl russin
1½ dl mandel (grovt hackad)
1 dl flytande honung
1 liter fil
Blanda ihop alla ingredienserna. Smörj två avlånga formar med olja och bröa med havre- eller kruskakli. Fördela smeten i formarna och strö över lite solroskärnor och pumpakärnor som garnering. Tryck ner en aning i smeten. Grädda i 200 grader ca 50 min.
Vill man kan man blanda i lite olika nötter, tillsätta sirap i stället för honung, strunta i russin och garneringen...
ja... mixtra lite själv som man vill.
Lycka till!
Vill man kan man blanda i lite olika nötter, tillsätta sirap i stället för honung, strunta i russin och garneringen...
ja... mixtra lite själv som man vill.
Lycka till!
Mums, det blir bak till helgen.
SvaraRaderaTack och kram!!!
Måste jag bra,tack för receptet kramis
SvaraRaderaMUMS!
SvaraRaderaJag handlar nog min på ICA = ))
SvaraRaderaJag är så dålig på bakning...
Ha en bra dag.
Kram Helene.
Suck. Mig är det synd om. Jag KAN inte baka, och här finns inte ens nåt ICA...
SvaraRadera:-)
Gomorron!
*blundar* russin finns bara av den anledningen att någon inte varit snabb nog att göra vin av druvorna.
SvaraRaderaGod morgon/middag!
Ursäkta, men kan man få använda receptet, fast man inte anmälde intresse förra gången...
SvaraRaderaÖdmjukast, Monica
Haha, självklart får man det Monica och alla ni andra :)
SvaraRaderaPåminner om ett recept jag har och det blir verkligen goa' brön!
SvaraRaderaKram
Jag fortsätter att handla på ICA jag;)
SvaraRaderaSv: jorå, blomlådorna är uppsatta! Jag blev genomblöt på promenaden, så jag hade inget att förlora:)
Kram♥
Har inte fått nån info om strömavbrott. Och ja, jag har skrivit upp dig på almanackan.
SvaraRaderaOch layouten, ja, vi får se hur det blir med den. :)
Kram
Här ska bakas!!
SvaraRaderaTack du!
Kram Eva
Tack snälla söta, mmmmm vad det ska bli gott;)) o vad enkelt, skönt när man slipper jäsningen;))
SvaraRaderakramizzzzz
Gumman! Jag har inte glömt den FINA awarden som jag fick av dig, men har inte haft tid att "ta hand om den". Du vet, det där med motiveringar och sånt...=) Men det kommer, jag lovar!
SvaraRaderaTACK än en gång! ♥
Kram och hoppas att du fått fint bland gardinerna nu! =)
sv: Det är inte alls jobbigt att ta stolen med i hissen. Anders skjutsar mig ;-)
SvaraRaderaLåter gott, tack för receptet:)
SvaraRaderaTrevlig kväll!
Kram Emma
Låter gott! Ska testas=D
SvaraRaderaKram
Låter jättegott!!! Blir riktigt gottsugen!
SvaraRaderatack för receptet :) lät gott.
SvaraRaderaHöhöhö, jag blundar annars kanske jag MÅSTE baka, skratt.
SvaraRaderaKram
Sv: Googla, jag är inte helt galen! ;)
SvaraRaderaMmmm, jag tycker så mycket om sådana bröd med mycket grejer i, jag spar och provar.
SvaraRaderaAgneta kram
Låter jättegott ju!!
SvaraRaderaNog dags för ett brödbak snart..:-)
Kramar
Nog ska det lukta nybakat i min stuga me efter att jag blivit delägare till detta fina recept :-)
SvaraRaderaSka bli mumsigt!
Kram