söndag 27 september 2009

Präst

Det är femtio år sedan kvinnor fick rätt att prästvigas.
Från början var dom tre, idag nästan 1500.
Och fler och fler kvinnor väljer prästyrket.

Igår på dopet var det en ung kvinnlig präst som verkligen passade för sitt yrke.
Hon hade sån energi och utstrålning och sjöng, det gjorde hon gudomligt, hihi.

Värre var det för den här stackaren...
Den unge prästen var så nervös inför sin första nattvard så han kunde inte ens prata ordentligt. Inför sin andra nattvard söndagen därpå berättade den äldre ärkebiskopen hur man kunde göra för att slappna av lite. Han föreslog följande: Nästa gång, ta ett par droppar vodka i ett vattenglas och drick det. Du kommer genast att märka hur avslappnad du blir.

Söndagen därpå gjorde prästen som han hade blivit tillrådd och kände genast hur avslappnad han blev. Nattvarden flöt på fint och han stammade inte alls. Efter nattvarden hittade prästen ett brev från Ärkebiskopen på sitt rum. Käre fader, nästa gång ska ni lägga ett par droppar vodka i ett vattenglas, inte ett par droppar vatten i ett vodkaglas. Jag tänkte berätta om några fel jag lade märke till, så att de inte upprepas nästa söndag:

Den lilla skålen bredvid altaret är inte en toalett. Försök att undvika att luta er mot statyn som föreställer jungfru Maria och speciellt att krama henne och känna henne på brösten. Budorden är 10, inte 12. Lärjungarna var däremot 12, inte sju. Och ingen av dem var dvärg.

Vi hänvisar inte till vår herre Jesus Kristus som "JC and the boys". Vi hänvisar inte heller till Judas som en "jävla skvallertacka". Bin Laden hade ingenting med Jesu död att göra. Syndarna hamnar i helvetet, inte i hästarslet. Fader vår skall läsas mot himlen, inte genom att göra vågen. Den typen som satt i hörnet på altaret som ni hänvisade till som "bögen" och "mögelkäftad transvestit", var jag.

Jag hoppas att dessa saker skall rättas till tills nästa nattvard.

Med vänliga hälsningar Ärkebiskopen

4 kommentarer:

 1. Haha! Hej hopp, här halkade jag in... ;)

  Mysig blogg!

  SvaraRadera
 2. Ha,ha jag hoppas verkligen att det rättades till.
  Kram på dig.

  SvaraRadera
 3. ASG..... Du är så jäkla tosig vännen! Blir glad av att bara hälsa på här// bamsekramen från mig

  SvaraRadera
 4. Den gudstjänsten skulle man fått varit på...
  Kram
  Susanne p

  SvaraRadera