måndag 15 juni 2009

Hundar

Jag känner en trevlig prick och hennes stora intresse är hundar. Hon har tre Golden retrievrar och far lite nu och då på tävlingar. Det verkar gå riktigt bra, inte för att jag förstår så mycket av de konstiga utlåtande hennes hundar får, typ 1:a plac. 3:ukl. Nu brukar hon vara vänlig att förklara dessa herioglyfer för oss (läs jag )mindre vetande så vi (jag) förstår.

Jag har förklarat för henne att min kunskap om hundar är typ: Jag kan tax jag kan schäfer, pudel och snobben. Kanske några till också, men jag är definitivt ingen expert.
Vår familj hade faktiskt hund när jag var yngre. En tax, värdens snällaste, men det kunde ha gått illa för den jycken pga min kära lillebror!!! Pa grejade i köket och hade verktyg på golvet bl.a en liten hovtång. Klåfingrige lillebror tog tången, satte den runt den lilla svarta "kulan" (även kallad nos)och tänkte knipsa loss den. Tussi (hon hette så) satt bara snällt stilla och Pa såg vad som höll på hända i sista stund. Det var tur! Annars hade vi haft en tax utan nos. Fruktansvärt!!

Vilken typ av hundar jag föredrar? Jag är inte direkt hundrädd men schäfrar har jag respekt för, täppt i nosen hundar (pekingeser) gillar jag inte heller, bulldoggar usch. Cocker spaniel, golden och labradorer är fina. Men jag är nog mer en "litenknähundstyp" Eller kanske en snobben. Vad nu det är för ras?? Det vet säkert min vän/låtsassyster/trevlige pricken :)

3 kommentarer:

 1. Jag har för mig att Snobben är en beagle. Är nästan 100 säker på det !

  SvaraRadera
 2. Du är snäll Carina, men om jag ska låna dina kläder behöver du nog sy ut dom minst ett par storlekar. :D

  SvaraRadera
 3. Jag kan tala om för dej att Snobben är en tecknad figur och det kan vara vilken ras som hellst...kanske en Beagel.(fast vit och svart)
  Ska jag berätta en hemlis; jag är LIVRÄDD för små "gulliga" knähundar!!!!!De är överallt; runt benen, skäller, hoppar upp på knäna för de vill ju "bara hälsa"!Och är de sedan i flexikoppel...HJÄLP! Tacka vet jag stora hundar som man ser!!! Nästa ras för mej blir nog en Irländsk varghund.
  Puss & Kram från
  "en trevlig prick"

  SvaraRadera